Marechaussee en Douane onderscheppen 42 kilo cocaïne

Rechercheurs van het Schipholteam, een samenwerkingsverband van de Koninklijke Marechaussee en de Douane, hebben vrijdagavond op Schiphol een 29-jarige Mexicaan aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het invoeren van 22 kilo cocaïne, die in zijn koffer werd aangetroffen. Terwijl het betreffende pakket in de bagagekelder werd onderkend, was de verdachte inmiddels door grensbewakers van de Marechaussee de toegang tot Nederland geweigerd, nadat hij een vreemde verklaring had gegeven over zijn reisroute.

Zaterdag werd een Mexicaanse man van dezelfde leeftijd aangehouden toen ruim 20 kilo cocaïne in zijn koffer werd aangetroffen. Na zijn aanhouding bleek tevens dat hij nog gezocht werd wegens het witwassen van 85.000 euro, waarvoor hij nog 4 maanden gevangenisstraf moet uitzitten.

De beide verdachten zijn in verzekering gesteld en ingesloten in het cellencomplex op Schiphol-Oost. Het Schipholteam zal verder onderzoek doen naar de aangehouden verdachten, onder leiding van het Openbaar Ministerie Haarlem.

One Response to “Marechaussee en Douane onderscheppen 42 kilo cocaïne”

  1. Netjes zo houden we nederland schoon