32 weigeringen op Schiphol na grensbewakingscontroles

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft het afgelopen weekend 32 personen geweigerd aan de grens, omdat ze niet voldeden aan voorwaarden voor binnenkomst.

Tijdens diverse grenscontroles werden reizigers uit onder meer Honduras, El Salvador en Nicaragua gecontroleerd op geldigheid van reisdocumenten, mogelijk gevaar openbare orde, reisdoel en andere voorwaarden voor binnenkomst.

Vrijdagavond werd een groep van 24 personen geweigerd, omdat ze een onsamenhangend verhaal vertelden over doel en duur van hun verblijf. Zo vertelden een aantal leden van de groep dat ze onderweg waren naar een jongerenevenement. Onderzoek wees uit dat het evenement reeds had plaatsgevonden. Ook bleken hotelreserveringen niet gedaan te zijn, ondanks beweringen van diverse groepsleden.

De controle van de 24 personen vond plaats direct aan de gate, na een gezamenlijke risicoanalyse van Douane en Marechaussee. De twee diensten werken nauw samen in de passagierslijn in het project samenwerking grenstoezicht passagiers Schiphol ( SGPS ) om informatie gestuurd te kunnen optreden en om beide diensten zo doelmatig mogelijk te laten werken.

Alle geweigerde Zuid-Amerikanen zijn inmiddels teruggekeerd naar het land van herkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.