Brit aangehouden met geprepareerde koffer met drugs

eapDe Koninklijke Marechaussee op Eindhoven Airport heeft donderdag 1 september een 24-jarige Brit aangehouden op verdenking van drugssmokkel. De man wilde een grote hoeveelheid harddrugs naar Ibiza vervoeren. De drugs zaten in een geprepareerde koffer.

Rechercheonderzoek leidde dezelfde dag nog naar de woning waar vanuit het drugstransport vermoedelijk werd geïnitieerd. Een arrestatieteam van de Koninklijke Marechaussee is in de nacht van vrijdag op zaterdag de woning binnengegaan. Op dat moment werden er geen andere personen aangetroffen. Tijdens de daaropvolgende doorzoeking van de woning werden een hoeveelheid pillen en vier handvuurwapens gevonden. Een aantal wapens bleek geladen.

Herkend

Enkele dagen later meldde een medeverdachte, de 43-jarige eigenaar van de woning uit Amsterdam, zich vrijwillig bij de politie. Een derde verdachte, een 27-jarige Brit, liep dinsdag 6 september op straat toen hij door een politieman in burger werd herkend. De politie Amsterdam heeft de man aangehouden en overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee. De drugs zijn in beslag genomen. De drie mannen zitten vast voor verder onderzoek.