Man aangehouden op verdenking van diefstal gsm’s

Zemanta Related Posts ThumbnailBreda – Zondagavond 28 juli 2013 rond 20.15 uur hielden agenten van de Koninklijke Marechaussee bij grensovergang Hazeldonk een 23-jarige Roemeen zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. De man werd ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de diefstal van twee telefoons in twee restaurants op grensovergang Hazeldonk.

GSM teruggekregen

De verdachte man was zondagavond in het gezelschap van twee andere mannen een fastfood restaurant binnengekomen. Een van de mannen sprak in het restaurant een 36-jarige vrouw uit Vught en haar kinderen aan en gaf de kinderen een kleurplaat. De vrouw miste kort daarna haar telefoon en sloeg alarm. Ze zette samen met haar kinderen de achtervolging op de mannen in en wist ze op het parkeerterrein te achterhalen. Ze kreeg daarbij hulp van een 26-jarige man uit Maasland. Uiteindelijk kreeg de vrouw van één van de verdachten haar telefoon terug. De helper uit Maasland wist één van de verdachten vast te houden en over te dragen aan agenten van de Koninklijke Marechaussee (KMar) die bij Hazeldonk bezig waren met een controle. De andere twee verdachten wisten te ontkomen.

Tweede slachtoffer, telefoon ook terug

Vervolgens meldden zich bij dit gezelschap nog een gezin (uit Barendrecht) dat verklaarde ook te zijn bestolen van hun telefoon, in een ander restaurant op de grensovergang. Korte tijd later vond de zoon van het slachtoffer uit Vught op het parkeerterrein de telefoon van het gezin uit Barendrecht terug. Hij meldde dit aan de agenten die een en ander vastlegden en de telefoon vervolgens teruggaven aan het Barendrechtse gezin.

Geseponeerd

De lokale politie nam de verdachte over van de KMar en nam de verdachte mee naar het politiebureau voor nader onderzoek en verhoor. De auto waarin het verdachte drietal reed is voor nader onderzoek in beslag genomen.
Uiteindelijk heeft de politie de verdachte maandag 29 juli 2013 na verhoor weer in vrijheid gesteld. De zaak tegen hem is geseponeerd wegens gebrek aan bewijs. Hij maakte weliswaar deel uit van het drietal, maar de politie kon niet bewijzen dat deze verdachte de telefoons ook daadwerkelijk gestolen heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.