Marechaussee houdt amokmakers aan na flinke overlast aan boord van vliegtuig

De Marechaussee heeft vandaag op Schiphol twee passagiers aangehouden op verschillende vluchten, nadat ze voor veel problemen hadden gezorgd aan boord.

Op een vlucht afkomstig uit Brazilië werd een passagier aangehouden die voor flinke overlast zorgde.

De 36-jarige Nederlander was het niet eens met het feit dat hij zijn eigen fles drank niet mocht nuttigen aan boord en vond vervolgens dat hij te weinig drank door de crew kreeg aangeboden. Hij besloot verhaal te gaan halen bij de gezagvoerder en schopte herhaaldelijk tegen de cockpitdeur om met de captain te kunnen spreken. Vervolgens werd hij door crew en een medepassagier  naar de grond gebracht en geboeid, in opdracht van de gezagvoerder.

Kort na aankomst op Schiphol nam de Marechaussee de verdachte over van de gezagvoerder. De gezagvoerder heeft aangifte gedaan bij de Marechaussee. De verdachte zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Op een vlucht afkomstig uit Panama zorgde een 29-jarige Noorse voor problemen door zich meerdere malen agressief te gedragen tegen andere passagiers en bemanningsleden.

Na herhaaldelijke waarschuwingen en na urenlange overlast besloot de captain de vrouw aan te houden. Ze wilde niet op een door de captain aangewezen plaats gaan zitten en uiteindelijk werd ze door kordaat optreden van de bemanning vastgezet.

Ook tegen haar is aangifte gedaan door de gezagvoerder. Zij is overgedragen aan de Marechaussee voor verder onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.