Marechaussee pakt verdachten van mensenhandel op

AMSTERDAM – De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdag een 37-jarige man uit Schiedam en een 37-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden die ervan worden verdacht betrokken te zijn bij mensenhandel.

De man zou in Hongarije diverse jonge vrouwen hebben geronseld om in Nederland in de prostitutie te komen werken. Daar aangekomen moesten ze onder bedreiging de helft van hun inkomsten afstaan, zo is de verdenking van het Openbaar Ministerie (OM). De verdachte zorgde ervoor dat de Hongaarse vrouwen aan het werk konden in de prostitutiegebieden in Den Haag. Vervolgens controleerde hij of de vrouwen hun werk wel deden en gebruikte daarbij wederom dreigementen.

De aangehouden vrouw was verantwoordelijk voor de financiën. Tevens zorgde zij ervoor dat de vrouwen op internet werden aangeboden en en regelde ze klanten, vermoedt het OM.

Samen met medewerkers van de Belastingdienst doorzocht de Marechaussee dinsdag de woningen van beide verdachten. Daarbij werden enkele tienduizenden euro’s aan contanten, computers, laptops, verdovende middelen en de administratie in beslag genomen. Tevens zijn de woningen van de geronselde prostituees doorzocht. Bij de totale actie waren ruim vijftig rechercheurs van de Marechaussee betrokken.

(Bron: www.nu.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.