Verdachten mensensmokkel aangehouden op Schiphol

De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdag op Schiphol een 59-jarige Rotterdammer en een 37-jarige Zweedse vrouw aangehouden op verdenking van mensensmokkel.

De twee zouden behulpzaam zijn geweest bij een poging om twee illegale vreemdelingen met valse Franse en Tsjechische paspoorten aan boord te krijgen van een vliegtuig naar Denemarken. De twee illegalen zijn aangehouden voor het in bezit hebben van vervalste reisdocumenten.

De verdenking tegen de vier ontstond nadat zij zich hadden gemeld aan een ticketbalie om een vlucht naar Denemarken te boeken. Omdat het baliepersoneel vermoedde te maken te hebben met valse paspoorten werd de Koninklijke Marechaussee erbij gehaald.

Onderzoek wees uit dat de paspoorten vervalst waren. De Rotterdammer wordt ervan verdacht de valse paspoorten geleverd te hebben. Bij een doorzoeking in zijn woning troffen marechaussees onder meer valse reisdocumenten aan. De 37-jarige Zweedse zou de tickets voor de vlucht naar Denemarken hebben betaald.

Alle verdachten zijn in verzekering gesteld. Zij worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het onderzoek zal verder plaatsvinden door het sluisteam van de Marechaussee, een team dat zich richt op mensensmokkel en mensenhandel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.