Vrouw verdacht van smokkel ‘cocaïnekoekjes’

Op luchthaven Schiphol is een 49-jarige Amsterdamse vrouw aangehouden die wordt verdacht van de smokkel van ‘cocaïnekoekjes’.

De vrouw werd vrijdagochtend onderworpen aan een controle, nadat zij met het vliegtuig vanuit Suriname was aangekomen op Schiphol. De Douane trof daarbij, in de handbagage van de vrouw, vijf bakjes met koekjes aan. Omdat het vermoeden ontstond dat er verdovende middelen in zaten verwerkt, is de vrouw aangehouden en overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.

Nader onderzoek door de Koninklijke Marechaussee wees uit dat in de koekjes vermoedelijk cocaïne verwerkt zit. In totaal gaat het om 59 koekjes met een bruto totaalgewicht van circa drie kilogram. Uit analyse moet nog blijken om hoeveel vermoedelijke cocaïne het precies gaat. De vrouw is in verzekering gesteld.

Het komt op Schiphol geregeld voor dat de verdovende middelen in etenswaren worden aangetroffen. In december vorig jaar werd een partij met cocaïne gevulde pepers aangetroffen. Eerder onderschepten douaniers en marechaussees onder andere sperziebonen, broodjes, snoep en pindadoppen die waren gevuld met cocaïne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.