Ziekenhuisopname 17-jarige na slikken vloeibare cocainebollen

De Marechaussee doet onderzoek naar de drugssmokkel door een 17-jarige Nederlandse, die zaterdag op Schiphol werd aangehouden.

Tijdens een zogenaamde 100%-controle van de Douane rees het vermoeden bij douaniers dat de minderjarige Nederlandse mogelijk verdovende middelen bij zich had. Het meisje was afkomstig uit Curaçao.

Nadat de verdachte was overgedragen aan de Marechaussee voor verder onderzoek bleek dat ze een grote hoeveelheid bolletjes met vloeibare cocaïne had geslikt.

Kort na haar aanhouding voelde zij zich niet goed en werd besloten haar meteen over te brengen naar een ziekenhuis. Uit medisch onderzoek werd duidelijk dat er ernstige gezondheidsrisico’s waren, waarop werd besloten de tientallen bolletjes operatief te verwijderen. De vrouw maakt het nu naar omstandigheden redelijk.

Marechaussee en Douane, die nauw samenwerken in de bestrijding van drugssmokkel, zien de laatste maanden vaker slikkers van vloeibare bolletjes met cocaïne, maar ook van bolletjes gevuld met andere drugs.

Vorige week werd al een Poolse vrouw overgebracht naar een ziekenhuis, nadat ze was onderkend door het Schipholteam als vermoedelijke drugskoerier.

Ze bleek een grote hoeveelheid methamfetamine geslikt te hebben, ook wel bekend als speed of chrystalmeth. De vrouw werd samen met een Poolse man onderschept, toen ze het vliegtuig naar Japan wilden nemen.

De Marechaussee doet verder onderzoek naar de drugssmokkel, onder leiding van het Openbaar Ministerie Haarlem, locatie Schiphol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.