Contact

Hieronder vindt u een overzicht met verwijzingen waar u terecht kunt met uw vragen aan of over de Koninklijke Marechaussee.

Gelieve alleen gebruik te maken van de verwijzing waarbij uw vraag het beste past.


Algemene informatie

Vragen, opmerkingen of suggesties kunt u doorgeven aan de publieksvoorlichting van het ministerie van Defensie. De publieksvoorlichting is ondergebracht bij Informatie Rijksoverheid.

  • U kunt uw vraag telefonisch stellen via het 4-cijferig telefoonnummer 1400 op werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur. Voor dit nummer betaalt u alleen uw gebruikelijke belkosten en geen informatietarief.
  • Bent u in het buitenland, dan kunt u bellen naar telefoonnummer +31 77 465 67 67.
  • U kunt uw vraag ook stellen via het contactformulier.

Werken bij de Koninklijke Marechaussee

Voor vragen over het werken bij de Koninklijke Marechaussee kunt u de website ‘Werken bij de Koninklijke Marechaussee’ bezoeken. Decanen of studiebegeleiders die informatie willen over de mogelijkheden voor hun leerlingen kunnen per e-mail contact opnemen met een medewerker van de afdeling Personeelsvoorziening Koninklijke Marechaussee.

Website: https://werkenbijdefensie.nl/krijgsmachtdelen/marechaussee/


Districten en brigades Koninklijke Marechaussee


Aangifte doen bij de Koninklijke Marechaussee

Op de pagina ‘Aangifte of melding doen’ van de Nationale Politie kunt u aangifte doen. Uw aangifte wordt verwerkt en doorgezet naar de Koninklijke Marechaussee.

Indien dit niet mogelijk is kunt u contact opnemen met de dichtstbijzijnde Marechausseebrigade.


Paspoorten en/of nooddocumenten

Voor vragen met betrekking tot paspoorten of nooddocumenten kunt u contact opnemen met het Klant Contact Center van de Marechaussee op telefoon 0800-1814


Persvoorlichters Koninklijke Marechaussee

Voor mediavragen kunt u 24 uur per dag contact opnemen met de piketvoorlichter van de Koninklijke Marechaussee: (088) 951 11 12.


Adresgegevens Staf Koninklijke Marechaussee

Staf Commandant Koninklijke Marechaussee

Bezoekadres:

Plein/Kalvermarkt-complex
Kalvermarkt 32
2511 CB Den Haag

Postadres:
Postbus 90615
2509 LP Den Haag


OPSCent Koninklijke Marechaussee

Voor overige vragen/telefoonnummers en operationele informatie kunt u contact opnemen met het OPSCent KMar op telefoonnummer 0800-1814 


Klachten over de Koninklijke Marechaussee

De Koninklijke Marechaussee wil een integere organisatie zijn. Daarom moeten medewerkers van de Marechaussee u op een nette manier benaderen. Een medewerker van de Marechaussee is echter ook een mens en maakt fouten. Het kan daarom voorkomen dat u ontevreden bent over de manier waarop u bent behandeld. Wanneer het incident minder dan 1 jaar geleden heeft plaatsgevonden, kunt u schriftelijk een klacht indienen. De procedure vindt u hier.