0800-1814 www.marechaussee.nl

Koerier van cocaïnesnoepjes gepakt op Schiphol

0 Comments

Grensbewakers van de Koninklijke Marechaussee hebben vanmorgen een 47-jarige Amsterdammer aangehouden omdat hij een nog openstaande boete niet kon betalen.

Tijdens de paspoortcontrole zagen de marechaussees dat hij nog een onherroepelijke boete van 68 euro moest betalen in verband met een eerdere veroordeling. Omdat de man niet kon betalen werd hij aangehouden.

De marechaussees vonden het opmerkelijk dat de man maar bleef vragen naar zijn meegevoerde bagage, dat werd besloten zijn bagage meteen aan een nadere controle te onderwerpen.

Rechercheurs van het Schipholteam, samenwerkingsverband van Marechaussee en Douane op de luchthaven vonden vervolgens een grote hoeveelheid snoepjes, waarbij het vermoeden rees dat er cocaine in zat.

Eerder deze week werden al “cocainekoekjes” aangetroffen op de luchthaven. Douane en Marechaussee zien dat smokkelaars regelmatig drugs in voedingswaren of op andere ingenieuze manieren proberen te verstoppen.

De Marechaussee zal verder onderzoek naar de aangehouden verdachte en de snoepjes. Het onderzoek wordt uitgevoerd onder leiding van het Openbaar Ministerie Haarlem, locatie Schiphol.