0800-1814 www.marechaussee.nl

Marechaussee rolt drugslijn op

0 Comments

drugsDe Koninklijke Marechaussee heeft op 30 mei 2015 vier personen aangehouden in verband met drugsmokkel. Op diverse plaatsen in Almere zijn woningen doorzocht. Hierbij zijn drugs, geld en auto’s in beslaggenomen.

Aanleiding

Begin 2015 werden op Schiphol diverse drugkoeriers aangehouden. Het Drugsteam Schiphol van de Koninklijke Marechaussee is een onderzoek opgestart. Dit onderzoek richtte zich op de opdrachtgever en begeleiders. 

Aanhoudingen

Op 30 mei van dit jaar werd een 25 jarige vrouw uit Almere aangehouden op Schiphol. Zij probeerde 1,5 kilo cocaïne Nederland binnen te smokkelen. Een 34 jarige man, die vermoedelijk de vrouw begeleidde, is eveneens aangehouden. De 25 jarige vermoedelijke opdrachtgever werd door een eenheid van de Nationale Politie in Almere aangehouden.

Doorzoekingen

Op diverse plaatsen in Almere heeft de Marechaussee tezamen met de Nationale Politie woningen doorzocht. Hierbij zijn onder andere drugs en grote hoeveelheden geld aangetroffen. De 30 jarige hoofdbewoonster is aangehouden als verdachte van witwassen.

Inbeslagname

In het totaal werden 3 kilo cocaïne, 72000 euro, 5 auto’s, 2 motoren, computers en 1 scooter inbeslaggenomen.
Alle aangehouden personen zijn ingesloten. De Koninklijke Marechaussee zal in samenwerking met de Nationale Politie verder onderzoek verrichten onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord Holland.