0800-1814 www.marechaussee.nl

Marechaussee treft zeven vreemdelingen aan in vrachtwagen

0 Comments

Zemanta Related Posts ThumbnailDe Koninklijke Marechaussee heeft woensdag op de A-16, ter hoogte van Hazeldonk, bij een MTV ( Mobiel Toezicht Veiligheid ) zeven personen aangetroffen in een afgesloten vrachtwagen. De Marechaussees werden gewaarschuwd door de vrachtwagenchauffeur die klopgeluiden uit het laadgedeelte van zijn vrachtwagen hoorde komen. De vreemdelingen zijn opgehouden en zullen het vreemdelingentraject volgen.

De Marechaussee hield rond 10.00 uur een MTV controle op de A-16 nabij de Belgische grens. Zij werden op de controle plaats aangesproken door de Poolse chauffeur van een vrachtwagencombinatie. Hij vertelde klopgeluiden te horen uit de laadruimte van zijn vrachtwagen. Bij een controle in de vrachtwagen werd de verzegeling van de oplegger verbroken en bleken er 7 mannen in de laadruimte te zitten. Geen van de gecontroleerde mannen was in het bezit van een reisdocument of identiteitsbewijs. De mannen vertelden dat zij uit Syrie ( 6 ) kwamen en uit Egypte ( 1), waaronder 1 mogelijk minderjarige van 17 jaar oud. Zij waren volgens eigen zeggen in Calais in de vrachtwagencombinatie gekropen in de veronderstelling dat deze naar Engeland ging.

De Koninklijke Marchaussee doet een onderzoek naar mogelijke mensensmokkel. De aangetroffen vreemdelingen zijn opgehouden voor de Vreemdelingenwet.