0800-1814 www.marechaussee.nl

Preventieve fouilleeractie op Rotterdam the Hague Airport

0 Comments

De Koninklijke Marechaussee heeft gisteren op Rotterdam the Hague Airport een grote preventieve fouilleeractie gehouden. De controle richtte zich vooral op de mogelijke aanwezigheid van wapens op en rond de luchthaven.

Alle inzittenden van voertuigen die aan de controle werden onderworpen werden gefouilleerd en de voertuigen werden aan een grondige check onderworpen. Naast diverse messen, die in beslag werden genomen stuitte de marechaussee ook op andere bijzonderheden.

Twee inzittenden van een auto met Bulgaars kenteken konden hun auto laten staan omdat de auto in een zodanig slechte staat verkeerde dat verder rijden onverantwoord was.
Een 38-jarige inwoner van Rotterdam kon zijn auto laten staan omdat hij nog 56 boetes had openstaan met een totaalbedrag van 5500 euro. Hij krijgt zijn auto niet eerder terug nadat alle boetes zijn betaald.

Ook trof de Marechaussees kleine hoeveelheden cocaïne en wiet aan bij verschillende personen.

De Marechaussee zal de komende tijd vaker preventieve fouilleeracties houden op diverse luchthavens, waar ze verantwoordelijk is voor de openbare orde en veiligheid en alle politietaken verricht.