0800-1814 www.marechaussee.nl

Woninginbrekers tijdens hun vlucht ingerekend

0 Comments

zijkant autoTwee woninginbrekers tijdens hun vlucht ingerekend. Het tweetal had woensdagavond 8 mei 2013 ingebroken in Hooge Zwaluwe en werd op de A-13 bij Rotterdam ingerekend.

Betrapt

De inbraak vond plaats vlak voor middernacht in een woning op de Kerkdijk in Hooge Zwaluwe. De bewoners kwamen thuis en zagen licht branden in de woning. Gelijktijdig sloegen twee inbrekers op de vlucht in een gele Lancia. Zij verdwenen uit het zicht in de richting Made, waarna de gedupeerden meteen 112 belden. Bij controle bleek dat er was ingebroken via het badkamerraam en dat er uit het huis o.a. een laptop was gestolen.

In de cel

De meldkamer gaf een bericht aan alle politie eenheden in de omgeving. Enige tijd later werd het vluchtvoertuig gesignaleerd op de A-13 bij Rotterdam. De Koninklijke Marechaussee kon het voertuig staande houden en de twee inzittenden aanhouden. Kort voor de aanhouding werd de gestolen laptop uit de rijdende auto gegooid. De verdachten zijn een 21-jarige man uit s’-Gravenhage en een 20-jarige inwoner van Zoetermeer. Het tweetal werd overgedragen aan de politie. De arrestanten zijn het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten. Hun auto is in beslag genomen.

Bron: Politie.nl